dimarts, 1 d’octubre del 2013

vol-au-vents genials i fàcils

vol-au-vents (comprats al súper fets)
peix o espinacs o ensaladilla russa o crema de formatge o ....
llet
farina
mantega
espècies

Els que van amb ensaladilla russa:
1. fas l'ensaladilla al teu gust, ben escorreguda, amb maionesa, pebrot, olives, tonyina, etc
2. omples els vol-au-vents i ja els pots servir.
3. decora'ls d'alguna manera: oliva negra, tros de pebrot,....

De igual manera es fan els de crema de formatge que possiblement es vengui feta. L'únic que hauràs de fer serà omplir-los i decorar-los.

Els dos primers vol-au-vents són per servir calents.
Es prepara una beixamel en una paella:

1. mantega
2. farina
3. llet
4. conyac
5. canyella, nou moscada  i pebre negre al gust

Quan estigui feta la beixamel s'hi afegeix:

- el peix guisat o bullit amb herbes ( rap, musclus, aprofitant el suc,  gambes fregides que tenen més gust, ....)  o brandada de bacallà que ja la venen feta (corte inglés) tallat petit

-els espinacs ja bullits i fregidets una mica amb panses i pinyons i si es vol amb bacon a trossets o pernil salat

Es barreja tot plegat i es rectifica de sal, pebre, etc 

S'omplen els vol-au-vents. Es poden tenir al forn calent abans de servir.

IMPORTANT: al fer la beixamel si la llet està calenta millor, costa menys de desfer els grumulls.
La beixamel s'ha de fer a foc molt baix i remenant continuament perquè sino s'enganxa.
Un cop afegit el conyac queda molt bo si aquest es flambeja, és a dir, s'hi acosta una flama i aquest es prèn.
Heu d'agafar vol-au vents no gaire grans de mida perquè omplen molt. Si són els grans calculeu un per cap. Acompanyar amb amanida perquè és refrescant. 

Si us fa ilu es poden gratinar.  

Els vol-au-vents són recipients que permeten que els omplis amb el què vulguis. FAN FESTA


vol-au-vents amb espinacs i gratinats





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada