dimarts, 3 de desembre del 2013

peres caramelitzades i d'altres coses

peres conferència (1 per persona)
50 grs sucre 
1 nou mantega
1 got ratafia/vi dolç/moscatell
200 grs mató
50 grs carquinyolis
1/2 pell de llimona
gelat de iogurt/xocolata blanca

 Es pelen les peres i es tallen en dos/tres trossos grans i es reserven.

 En una paella es posa el sucre perquè es converteixi en caramel. Quan ja casi està s'hi afegeix la mantega. S'ha d'anar remenant de manera que el sucre l'agafi tota. I també el licor. Se segueix remenant fins que estigui tot ben emulsionat.

Es puja el foc de la paella i s'hi posen les peres perquè s'arrebossin de caramel. Vigilar que no es desfacin, per això el foc alt. Seguir remenant el just. Treure la paella del foc i reservar les peres.

Per montar el plat individual:
  1. llit de carquinyolis talladets a trossos
  2. les peres
  3. mató tallat a tacos
  4. pell de llimona ratllada
  5. una o dues boles de gelat
IMPORTANT: vigilar l'aigua que fan les peres al foc. Remenar continuament. Potser es pot fer el mateix amb pomes i fins i tot amb plàtans. 
Les peres de la fotografia estan tallades diferent però l'important és que veieu com "s'arrebossen"
És a l'adreça de la tv3






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada