peres conferència (1 per persona)
50 grs sucre
1 nou mantega
1 got ratafia/vi dolç/moscatell
200 grs mató
50 grs carquinyolis
1/2 pell de llimona
gelat de iogurt/xocolata blanca
Es pelen les peres i es tallen en dos/tres trossos grans i es reserven.
En una paella es posa el sucre perquè es converteixi en caramel. Quan ja casi està s'hi afegeix la mantega. S'ha d'anar remenant de manera que el sucre l'agafi tota. I també el licor. Se segueix remenant fins que estigui tot ben emulsionat.
Es puja el foc de la paella i s'hi posen les peres perquè s'arrebossin de caramel. Vigilar que no es desfacin, per això el foc alt. Seguir remenant el just. Treure la paella del foc i reservar les peres.
Per montar el plat individual:
- llit de carquinyolis talladets a trossos
- les peres
- mató tallat a tacos
- pell de llimona ratllada
- una o dues boles de gelat
Les peres de la fotografia estan tallades diferent però l'important és que veieu com "s'arrebossen"
És a l'adreça de la tv3
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada