divendres, 23 de gener del 2015

avellanes garrapinyades

avellanes
sucre
mel
nata montada
gerds
menta per decorar
farina de garrofa/cacau

En un recipient s'hi posa el sucre amb una mica d'aigua i es fa bullir.
Per comprovar que el caramel ja està a punt amb els dits mullats estoca el caramel i si aquest fa fils ja està.
S'hi barregen les avellanes. Remenar moltes vegades perquè vagin agafant el color del caramel. Quan ja està en el mateix recipient s'aparten les avellanes i en un racó s'hi posa la mel i que bulli, fa bombolles. Llavors es barreja amb les avellanes força estona i aquestes van agafant color daurat fosc. Tot s'ha de fer a foc viu. Han de quedar separades les unes de les altres.
Finalment s'hi posen unes quantes cullerades de farina de garrofa i sino cacau en pols. Es barreja tot bé i s'acaba traient del foc. Es posen les avellanes sobre un paper.
En una copa de martini es posen al fons els gerds i a sobre la nata, si es vol amb sucre. Encastades a la nata s'hi col·loquen les avellanes.
Per decorar alguna fulla de menta. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada