dimecres, 9 d’octubre del 2013

sopa de ceba

moooolta ceba
mantega/oli
caldo: aneto
formatge ratllat
pa torrat

Coure mmmmooolt a poc a poc la ceba amb la mantega o bé amb oli o bé mig i mig. Ha de quedar fosca, no torrada. Si us agrada una mica de xerès hi pot anar bé. Pot tardar una hora ben bé en quedar al punt.
En els bols individuals es posa el pa, un parell de llesquetes com a molt, la ceba caramelitzada, formatge i el caldo. S'acaba de posar tot el formatge i es posa a gratinar. Servir-la molt calenta.

IMPORTANT: no es poden preparar els plats fins l'últim moment perquè el pa s'infla i s'estova massa. I també perquè el formatge s'enfonsa i se n'ha de posar molt més del necessari.
També es pot començar per posar en els bols el caldo amb la ceba barrejada, després les llesques de pa i al final el formatge. D'aquesta manera potser el pa no s'estova tant.

sopa de ceba

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada