dimarts, 20 d’octubre del 2015

pollastre rostit a la cassola amb castanyes


un pollastre de pagès
500 g de castanyes torrades i pelades 
4 cebes mitjanes trinxades 
una cabeça d'alls
una branqueta d'orenga (o dues cullerades d'orenga seca)
un raig de vi blanc
oli d'oli
pebre negre
sal
1 l. d'aigua 

Es rosteix el pollastre. Ho podeu fer amb oli directament, però els rostits agraeixen una mica de llard: aportarà molt de gust al conjunt, a més de calories.
Per no posar tot llard, jo poso meitat llard i meitat oli d'oliva... i així reparteixo una mica el greix.
Mentre s'escalfa l'oli en una cassola fonda, podem anar salant i empebrant el pollastre.
I poc a poc anirem daurant tot el pollastre. Compte que esquitxa i us podeu cremar.
Un cop tinguem tot el pollastre daurat, l'ajuntarem a la cassola i retirarem l'excés d'oli (important per evitar un rostit oliós).
Hi abocarem la ceba, tallada a trossos grans, els alls mig pelats i l'orenga.
Li donarem un parell de voltes per barrejar-ho bé. S'hi posa una mica de vi blanc.
Es tapa la cassola i deixarem que redueixi i s'evapori l'alcohol del vi durant uns 15 minuts a foc baix.
Passat aquest temps s'hi afegeix aigua, 1 litre aprx. per coure el pollastre. Sempre ben calenta, bullent. Es millor anar afegint miquetes d'aigua durant la cocció que tota de cop.
Se sala el contingut.
Quan quedin 15 minuts per acabar la cocció s'hi afegeixen les castanyes.
Si feu servir castanyes pilongues, a banda d'haver-les tingut 12 hores en remull, les haureu d'incorporar al guisat 30 o 40 minuts abans d'acabar, ja que necessiten més temps de cocció. No és el mateix una castanya crua i torrada que una castanyada deshidratada. I deixeu que bulli aquests 15 minuts més.
Com tots els rostits, estarà molt més bo passades 24 hores. Un cop estigui totalment fred el podeu guardar a la nevera en un taper.


IMPORTANT
- El podeu servir amb unes patates o uns moniatos d'acompanyament
- Per enrossir el pollastre, podeu utilitzar una mica de llard enlloc d'oli
- Podeu fer servir castanyes pilongues (deshidratades)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada