dimarts, 1 d’octubre del 2013

llom amb llet a la manera de la nonna

llom sencer
llet
canyella en branca
ametlles picades (opcional)

A la carnisseria  demanes que lliguin el tros de llom perquè al coure's queda més rodó i va millor per tallar.
Se li posa sal i pebre i es fica dins una cassola amb oli.
Es va girant de manera que es rosteixi per totes bandes igual.
Quan ja estigui rostit s'hi afegeix la llet de manera que cobreixi el tall entre la meitat de la seva alçada i tres quartes parts. També s'hi posa la canyella en branca i les ametlles si es vol.
Es deixa a foc lent fins que la llet s'hagi evaporat una bona part. El procés és lent i s'ha de fer amb el foc baix. La llet ha de quedar com si s'hagués tallat i la salsa espessa.
Per tallar el rodó s'ha de refredar primer perquè sino es desfà.
Se serveix calent.

IMPORTANT: no s'ha de dir que la salsa està feta de llet perquè hi ha gent que no li agrada. No s'ha de dir l'ingredient: és una sorpresa!






1 comentari:

  1. Nina no he pogut penjar la foto del teu plat. No és jpg ni res que se sembli. sorry

    ResponElimina