dimarts, 1 d’octubre del 2013

croquetes

farina blanca
llet
mantega
bullit del caldo:1/4 de la cuixa de gallina, verdures,etc
opcional: trossets de pernil, sofregit de ceba i xerès
ou
farina torrada o pa sec triturat

Es fa la beixamel com sempre. Si s'hi posa sofregit de ceba aqust s'ha de fer amb la mantega abans de posar-hi la farina blanca i també els trossets de pernil. Després la farina, la llet, etc
S'ha de desfer la gallina i les verdures del caldo. S'han de desfer amb l'un, dos, tres  o similar. També s'hi pot posar el pernil que prèviament s'ha fregit.
Tot ha d'anar a la beixamel. Aquesta estarà ben feta si quan es remena queda desenganxada de la paella.
Es posa en una bandeja a refredar.
Se'ls hi dona la forma i s'arrebossen. Es fregeixen i voilà. 

IMPORTANT: el quart de gallina millor que sigui de la cuixa perquè la petxuga és molt resseca. Les verdures del caldo vigilar que no portin líquid, es poden posar totes: cebes, patates, pastanagues...així s'aprofiten
També queden gustoses si s'aprofita restes de pollastre rostit o pollastre a l'ast o carn guisada o el volgueu.
Quan prepareu l'arrebossat en l'ou ja batut hi ha d'anar: xerès, pebre negre i el suc d'una llimona. Treuen el regust de l'oli fregit. AIXÒ ÉS UN SECRET de la Maria de cal Rata.
Sòn bones acompanyades d'una amanida de tomàquet i d'enciam

croquetes de pollastre








1 comentari: