diumenge, 3 d’abril del 2016

coques dolces i salades

25 grs d'oli d'oliva
25 grs d'aigua
125 grs de farina
25 grs de llet
1 gr de llevat
2 gr de sal

S'amassen tots els ingredients i després es deixa fermentar o que dobli el volum. S'aplana amb un corró o bé amb una ampolla. Llavors es cou al forn durant 174 d'hora.
Fora del forn:
- ceba, carbassó i tires de pebrot, prèviament cuinat
- filets crus de sardines. es torna a posar al forn uns minuts i s'acaba amb una vinagreta d'oli, vinagre     de xerès i fulles d'alfàbrega.
- foie, verdura i pinyons
- tomàquets, pebrots, sofregit i verdures (menorquina)
- albercocs, cireres, préssecs i prunes (menosquina)
- roast beaf i formatge parmesà
- pollastre i verdures
- formatge i anxoves

Dues llesques de pa de motlle que s'estiren amb un corró perquè així surt l'aire. Amb un ganivet se'n fan 4 rectandles. S'amaneix amb oli i sal i es posa al forn durant 20' a 160º.
Al damunt:
- ceba caramel·litzada, cor de cabdells tallats en juliana i formatge parmesà.
Al moment de servir: 
- una maionesa amb dos ous durs (bullir 5'), oli de tòfona, oli d'oliva i sal.



"Coques, la base universal que fa plat". Diari ARA. 20/03/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada