dimecres, 12 de febrer del 2014

cuixes de gall d'indi amb peres

1 o 2 cuixes de gall d'indi/pollastre
peres
ceba
sucre
vi del raig/conyac
aigua
sal i pebre
oli/llard (optatiu)

Sofregir les cuixes amb oli. Treure-les i reservar.
En el mateix oli sofregir mooolt la ceba perquè quedi fosca, no cremada. Afegir-hi les cuixes, el vi i l'aigua de manera que casi les cobreixin. Es posen dins el forn ja calent i a la que comença a bullir el suc baixar-lo al mínim i deixar-les coure 45'

Mentrestant es bullen les peres en sucre i aigua, sense pell i sense les llavors, en quatre trossos cada una.  Ha de quedar el líquid de l'ebullició com un almívar. Es deixen refredar. Després es fregeixen amb una mica d'oli, vigilar que no es desfacin i apartar.

Un cop fetes les cuixes es treuen del forn i a la salsa se li pot afegir una mica d'almívar de les peres.

IMPORTANT: és un plat que es pot fer amb qualsevol part del pollastre o amb un pollastre sencer o a octaus.
Si es fa amb pollastre vigilar  perquè potser no es necessita tant temps al forn. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada