divendres, 15 de gener del 2016

canelons modernistes

4 persones


200 gr de pit de pollastre
150 gr de llom de porc
2 o 3 fetges de pollastre
40-50 gr de cervell de xai (opcional)
2 tomàquets
1 ceba petita o mitjana
1 cabeça d'alls
1 paquet de plaques de canelons
50 gr de mantega
100 gr de formatge ratllat
3 tasses de beixamel
1 copa de vi ranci o brandy
1 tasseta de llet
aigua
oli o llard
canyella
nou moscada
sal i pebre

Rostiu la carn en una cassola amb l'oli o llard amb la ceba, els alls, la sal, el pebre i la canyella. Tireu-hi el vi ranci i coeu la carn fins que sigui tendra. Al final poseu-hi els fetges i els cervells. Un cop feta tritureu la carn.

Un cop cuit els canelons, passeu-los per aigua freda i deixeu-los assecar en un drap. 

Farciu els canelons i poseu-los en una llauna untada amb mantega i tireu-hi la beixamel per sobre fins que cobreixi bé. Afegiu-hi el formatge ratllat i bocins de mantega per sobre. Poseu-los al forn fins que quedin enrossits i ben gratinats.


IMPORTANT

La carn ja es compra triturada.
Els fetges i els cervells serveixen per suavitzar la textura de la carn.
Els canelons es compren mig fets i es preparen seguint les instruccions de la caixa. Calculeu uns 3 canelons per cap.
En lloc de beixamel feu molt sofregit de tomàquet.
Millor utilitzar oli però el llard hi dóna molt bon gust.
Si teniu "restos" de pollastre o carn guisats els hi poseu i seran més gustosos.
Poden ser plat únic i va molt bé per quan som uns quants encara que siguin entretinguts de fer.




Recepta treta del llibre "La cuina modernista". Diari ARA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada