dissabte, 23 de gener del 2016

bomba de carn

4 persones

150 gr de carn picada (vedella i porc)
500 gr de patates de la varietat Monalisa
2 bitxos de Caiena
80 gr de sofregit de tomàquet
2 ous
100 gr de farina 
200 gr de "panko" (pa japonès) per arrebossar
oli, sal, pebre

SALSA

50 gr de sofregit de tomàquet i ceba
120 gr de maiones
3 gotes de tabasco
50 gr d'ametlles torrades

Posem una mica d'oli a la paella i hi sofregim els bitxos. Hi afegim la carn picada. Esperem vint minuts. Hi afegim després els 80 gr de sofregit de tomàquet, sal i pebre. Tot junt ha de cuinar-se durant 10 minuts més. Ho removem. 
     
Mentrestant pelem les patates i les submergim fins que bullin en tres litres d'aigua amb sal. per cada litre d'aigua són 50 gr de sal. Retirem les patates i les aixafem amb una forquilla. per una bomba, agafem 80 gr de patata, hi donem forma de bola i hi fem un forat al mig: aquí dins hi posem 30 gr de la carn sofregida, i el tanquem.

El passem primer per farina. Després per ou. I, per acabar, per "panko". i la bomba ja estarà llesta per per fregir en una paella amb oli a 180º.
Se serveix sobre una base de salsa (tots els ingredients triturats)

IMPORTANT

Es pot fer amb puré de patata. Les quantitats de carn, sofregit, etc. no calen, ho podeu fer a ull però com que us queixeu de que no poso mides aquí les teniu. Les úniques mides que us poden anar bé són les dels bitxos  i del tabasco.
Es pot arrebossar amb farina de galeta que sigui gruixuda.





Recepta del restaurant Can Ramonet. Diari ARA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada