diumenge, 10 d’agost del 2014

pollastre marroquí amb tomàquet i mel

1 pollastre tallat a 1/8
150 grs de mantega/ oli
1 ceba ratllada o molt picada
2,5 kg de suc de tomàquet fresc o de llauna
3 cullarades de mel
80 grs d'ametlles torrades
1/2 cullerada de canyella
1/2 cullerada de sèsam torrat
1/2 culleradeta de safrà
sal i pebre

Es posa el pollastre, el tomàquet, el safrà i la ceba picada  dins la cassola amb sal i pebre. Es cou tot tapat a foc moderat i remenant de tant en tant.
Quan el pollastre estigui cuit (es reconeix perquè la carn es desprèn fàcilment de l'os) es retira del foc i s'aparta.
Es manté la cassola amb el tomàquet al foc i es destapa fins que tota l'aigua s'evapori i el tomàquet es confiti.
S'hi afegeix la mel i la canyella i es remena tot.
S'hi torna a posar el pollastre perquè s'impregni de la salsa. S'hi afegeixen les ametlles i el sèsam torrats.

IMPORTANT: us he posat una foto d'una tajine que és el recipient que ells utilitzen per guisar. Es pot fer molt bé en una cassola de fang.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada