diumenge, 3 d’agost del 2014

ajoblanco amb granissat de tomàquet, bonítol curat i meló


280 grs d'ametlles marcona crues i pelades
700 ml d'aigua mineral fresca
20 mlde vinagre de vi blanc
120 ml d'oli d'oliva
30 grs de pa del dia abans
1 gra d'all (o al gust)
sal
acompanyament: cins tomàquets, meló, 100 grs de moixama de bonítol

Es trituren les ametlles i un gra d'all pelat.
S'hi afegeix la resta d'ingredients i es tritura. Es deixa refredar al frigorífic.

Per fer l'acompanyament
Fer boletes amb l'estri corresponent, de meló. O bé tallar-lo a daus.
Passa pel túrmix els tomàquets i colar el suc resultant abans de posar-lo al congelador. Es treu cinc minuts abans d'emplatar-lo i es raspa amb una forquilla. S'espolsa el gel de tomàquet que aconseguim sobre l'ajoblanco.
Es talla a daus la moixama de bonítol.

IMPORTANT

Perquè els alls no siguin massa potents es poden escaldar. 
També va bé en lloc de molt pa posar-hi molta ametlla en pols





segons el xef Xabi Bonilla del restaurant Semproniana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada