dimecres, 23 de juliol del 2014

sopa freda de tomàquet amb tàrtar de gambes

recepta del Restaurant Windsor. Barcelona

6 persones

per la sopa
10 tomàquets de branca madurs
1litre d'aigua mineral
100ml d'oli d'oliva extra verge
3 gotes de tabasco (salsa picant)
6 gotes de salsa Perrins
sal i pebre
mel

per al tàrtar
12 gambes de Palamós (grosses)
3 tomàquets de branca
salsa tabasco
sal i pebre
una mica de suc de llimona

 Preparació de la sopa
Escaldem els tomàquets amb aigua ben calenta. Tot seguit els refredem, els pelem i els posem al pot del minipimer per triturar-los juntament amb els altres ingredients. El resultat el colarem i 
ajustarem la textura afegint-hi més o menys quantitat d'aigua. Finalment ho salpebrem i ho reservem a la nevera.

Preparació del tàrtar
Per a cada ració de tàrtar utilitzarem dues gambes grosses. les pelem i les piquem amb un ganivet fins a obtenir una textura no gaire fina, que es trobin trossos de gamba. Hi afegim dues gotes de tabasco, un rajolí d'oli i unes gotes de suc de llimona, sal i pebre. Muntem aquest tàrtar al mig del plat sobre d'uns daus de tomàquet salpebrat.

La imatge no té a veure amb el plat només que és sopa freda de tomàquet. La poso per donar-vos una idea de la presentació.
Aquesta sopa porta una bola de gelat d'alfàbrega i "caviar"

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada