dilluns, 20 de gener del 2014

salsa beixamel estàndar

1/2 l de llet
30 grs de mantega
30 grs de farina
nou moscada
sal i pebre

Escalfar la llet fins que casi bulli.

En una paella desfer la mantega a foc lent. Afegir la farina i sense deixar de  remenar, que cogui uns minuts perquè  després la farina  no tingui gust de cru.

Anar-hi posant a poc a poc la llet calenta i seguir remenant perquè es desfacin tots els grumolls. tot a foc molt baix i procurar que no s'enganxi. Posar-hi sal i pebre i la nou moscada. 
 
IMPORTANT: estarà feta quan al remenar la salsa es desenganxi de la paella.
Si voleu que tingui més gust hi poseu a més a més xerès i canyella.
Si mireu la recepta dels vol-aux-vents de la nonna també hi teniu altres millores


A la salsa de la foto li falta coure una mica perquè encara no es desenganxa de la paella i està massa espessa. Se li hauria d'afegir llet i possiblement rectificar de sal i pebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada