diumenge, 19 de gener del 2014

sangria

6-8 persones

2 ampolles de vi jove ( pot ser adequat, entre d'altres, un vi de garnatxa del Montsant)
2 taronges
1/2 llimona
4 o 5 maduixes, si n´és temporada
2 branques de canyella
4 grans de cardamom
12 fulles de menta fresca (molt verdes)
2 beines d'herba llimona (citronela), partides per la meitat

PER FER EL XAROP
100 grs de sucre
100 grs d'aigua
Ha de bullir fins que s'aclareixi i deixar reposar

Renteu la fruita, talleu-la a trossos mitjans sense pelar-la i incorporeu-la dins la gerra del vi.
Afegiu-hi el xarop (és millor que tirar-hi direcatment el sucre, costa més de diluir).
Deixeu-ho tot durant un dia i mig o dos a la nevera (sense gel) i tapeu-ho tot amb paper de plàstic.
Premeu les fruites cap al fons amb una cullera per extreure'n més gust i filtreu-ho.
Es pot servir en un got o en una copa de vi, per apreciar l'harmonia entre el vi i les fruites macerades

La recepta és del cap de  cokteleria del restaurant 41º d'Albert Adrià

IMPORTANT: enlloc de citronela hi poseu suc de llimona. 
N'hi ha que fan la sangria amb cava, xampany, vins Ramon Bilbao, coco, vainilla, maduixots,...fruita de temporada
S'ha de servir freda però sense gel.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada