diumenge, 2 de febrer del 2014

lassanya de verdures a la manera de casa

15 persones

2 cebes
3 porros grans
3 carbassons
3 albergínies
2 penques de bledes
1/2 kg xampinyons
1/2 kg bolets variats
1 llauna de 1/2 kg de tomàquet triturat
1/4 kg pastanaga

4 bosses de mozzarella ratllada de 150 grs
2 bosses de 350 grs formatge ratllat "entremont"
1/2 kg de parma ratllat
1 kg i mig de tomàquet triturat
1 l. de beixamel

2 caixes de lassanya precuinada

Primer s'han de tallar les verdures a tacos o com es pugui, a trossets petits,  i posar-les a coure per ordre, és a dir, començar per les cebes i els porros i quan estiguin una mica sofregits  afegir-hi les pastanagues, albergínies, carbassons, xampinyons, bolets i les penques de bleda també talladetes. Remenar i coure a foc baix perquè deixin anar líquid. Després d'una bona estona posar-hi el tomàquet, el sucre i el xerèç. I molta paciència que es vagi fent. S'hi pot posar pebre i la sal quan ja estigui.
 mentrestant es fa la beixamel i la salsa de tomàquet com sempre.
Les làmines de la lassanya ja han d'estar en remull en aigua calenta (10')
Per montar:
safata untada amb mantega o bé oli i pisos:
pasta
beixamel
verdures
pasta
formatges : mozzarella i "entremont"
pasta
salsa de tomàquet
parma i mantega 

IMPORTANT: Les verdures s'han de coure el dia abans perquè el procés és molt lent i així s'avança feina. No se li ha de posar sal perquè s'enfortirien. 
La llet pot ser d'avena que no porta lactosa.
La beixamel molt clara amb nou moscada i canyella.
El formatge que es posa entremig també pot ser sense lactosa: "cadí"
S'hi poden posar més capes de pasta segons la quantitat que es tingui



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada