dilluns, 11 de juliol del 2016

sardines fredes a l'estil provençal

per fer l'adob:
200 ml d'oli d'oliva
1 llimona
fulles de farigola fresca
sal i pebre

per fer la salsa:
10 fulles d'alfàbrega
1 rovell d'ou
4 filets d'anxova en conserva
1 cullerada de vinagre de xerès

Demaneu a la peixatera que us netegi i tregui el cap i les espines a les sardines. Renteu -les. Eixugueu els lloms amb paper de cuina i els disposeu en una safata una mica fonda.

Prepareu l'adob:
Al vas de la batedora barregeu l'oli, el suc de la llimona, les fulles de farigola fresca i una mica de sal i pebre. Aboqueu la barreja sobre les sardines i moveu bé la safata perquè el líquid s'escampi bé. Les sardines haurien de quedar cobertes; si no és així, val la pena canviar el recipient per un de més fondo. Tapeu la safata amb paper film i introduïu-ho al congelador. La hi deixareu unes 24 hores.

L'endemà retireu-ne els lloms de sardina del congelador. Els escorreu una mica i els col·loqueu en una safata neta. No s'ha de llençar l'adob.

Feu la salsa:
Aboqueu el líquid de l'adob al vas de la batedora i hi incorporeu els filets d'anxova, l'ou, l'alfàbrega i el vinagre de xerès. Ho bateu fins a obtenir una salsa cremosa i la disposeu sobre les sardines. Ja podeu servir el plat.




Anna Garcia: "Cuina feliç". Ed. Cossetània

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada