dilluns, 21 de setembre del 2015

spaghetti risottati amb musclos i llimona

2 persones

180 grs d'espaguetis
1/2 kg de musclos
suc d'una llimona
oli, bitxo, all, julivert fresc

Netegeu els musclos, poseu-los en un cassó i amb la flama ben forta espereu que s'obrin. Retireu-los, filtreu l'aigua que han deixat i reserveu-los.
Separeu els musclos de les closques i guardeu-ne un parell de sencers per decorar cada plat.
Escalfeu un raig abundant d'oli en una paella ampla on haureu d'acabar de coure els espaguettis. Sofregiu-hi un parell de grans d'all pelats sencers i una punta de bitxo.
Coeu esl espaguetis en aigua sense sal. Escorreu-los després de la meitat del temps indicat pel fabricant. Guardeu l'aigua de la cocció.
Aboqueu els espaguetis a la paella amb l'oli calent. Afegiu-hi el suc de la llimona i l'aigua dels musclos. Continueu coent els espaguetis remenant-los, com si fos un risotto. Quan estiguin al punt afegiu-hi els musclos i abundant julivert picat.
Emplateu-los i guarniu el plat amb els musclos amb closca.

IMPORTANT
Es diu risottati a la pasta que acaba la seva cocció dins de la seva mateixa salsa, com un risotto.



recepta extreta de : www.lapastaperalscatalans.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada