dilluns, 21 de setembre del 2015

spaghetti allo scoglio

2 persones

180 grs d'espaguetis
1/2 kg de musclos
1/2 kg de cloïsses
1 calamar petit
100 grs de gambes
400 grs de tomàquets pelats i a trossos
oli, all, bitxo, julivert

Netegeu les cloïsses, poseu-les en un cassó i amb flama forta espereu que s'obrin. Retireu-les, filtreu l'aiguai reserveu-la. Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell amb closca per cada plat.
Repetiu el procés amb els musclos.
En una paella ampla, escalfeu-hi un raig d'oli abundant, fregiu-hi una mica les gambes i retireu-les. Peleu les gambes, guardeu els caps i una de sencera per guarnir el plat.
En el mateix oli, coeu els calamars tallats a rodanxes i reserveu-los.
Afegiu-hi un gra d'all sencer i el bitxo. Abans de que l'all agafi color, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts.
Afegiu-hi l'aigua de les cloïsses i dels musclos i coeu-ho fins que l'aigua no s'hagi evaporat del tot. Afegiu a la salsa el suc dels caps de les gambes. Quan la salsa s'hagi reduït tasteu-la i ajusteu de sal. Llavors afegiu-hi les cloïsses, els musclos, els calamars i i les gambes i deixeu-ho coure 3 minuts més.
Coeu els espaguetis, escorreu-los i torneu-los a posar a l'olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa. Remeneu-ho. Completeu el plat amb la salsa que ha quedat i amb les cloïsses, els musclos i les gambes senceres que havíeu guardat.



 recepta extreta de: www.lapastaperalscatalans.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada