dilluns, 21 de setembre del 2015

moussaka



patates, 1 per cap
1 bossa de puré de patates (4 racions) 
llet
mantega
carn picada (100-125 grs per persona)
1 pot de tomàquet triturat
1 ceba grossa
1 raig de conyac
3-4 albergínies
alls
orenga, pebre, menta, canyella, clau, alfàbrega, pebre vermell
formatge ratllat
formatge per barrejar amb el puré i que es desfaci



Primer tallar les albergínies a rodanxes més aviat gruixudetes i es posen en un plat ja salades una bona estona. Així suen.
Mentre es pelen i tallen també a rodanxes les patates i es van fregint o bé també es poden posar a coure al forn (per no embrutar i no gastar tant oli). Han de quedar com per truita de patates, una mica torradetes. Es van  posant en un plat perquè s'escorri l'oli.
Aprofitant l'oli de les patates es fregeixen les albergínies o la safata del forn, sense farina, torrades, i en un plat amb paper per escórrer l'oli.
Si es fa el procés al forn tot és molt més lent.
A l'oli que ha quedat de fregir s'hi posa la ceba, tallada petita, i els alls (més tard perquè no es cremin). Després la carn+les espècies+el conyac+el tomàquet. Ha de coure una bona estona. Aquesta última part si es fa el dia abans molt millor.
Per últim es prepara el puré de patata seguint les mides de la bossa però ha de quedar més clar per poder-lo escampar bé. S'hi barreja el formatge mentre està calent.
Per muntar el plat :
1r pis: patates fregides
2n pis: carn guisada
3r pis: albergínies
4rt pis: puré de patata amb el formatge barrejat
5è pis: formatge ratllat per gratinar
S'ha de servir acabada de gratinar. És bona molt calenta.

IMPORTANT
La quantitat de patates fregides s'ha de calcular de manera que cobreixen la safata on aniran. El mateix amb les albergínies. Les quantitats de les unes i de les altres  són aproximades.
Vigileu el puré. Ja us he posat que ha de ser més aviat clar. Penseu que ja la base és patata i si el feu espès no s'ho menjarà ningú d'atapeït. Hi ha que enlloc de puré hi posen beixamel.
Per barrejar amb el puré vaig utilitzar mozzarela però tenia poc gust a formatge. Potser aniria bé un filadelfia.
Omple moltíssim. Plat únic. Només cal que feu una amanida o potser ni això.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada