dijous, 22 de gener del 2015

calçots amb salsa romesco de cítrics

calçots
3 o 4 mandarines clementines
25 grs avellanes
25 grs ametlles
1 nyores
2 alls
vinagre de poma (suau)
oli d'oliva
sal
pebre

Els calçots s'han de fer a la brasa o bé al forn.
Es liqua 1/2 mandarina amb la pell i tot i els grans de l'altra mitja o d'una sencera segons la quantitat de salsa que es vulgui fer.
La nyora i els alls es posen a escalivar.
En un recipient s'hi posen les ametlles, les avellanes, la polpa de la nyora, tres o quatre grills sencers de mandarina i un parell d'alls sense la pell. S'hi afegeix suc liquat de mandarina just que cobreixi els ingredients anteriors. Es tritura.
Un cop triturat shi afegeix una mica de vinagre, al gust de cadascú, oli, sal i pebre. Es torna a triturar.
La salsa ha de quedar espessa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada