dijous, 19 de setembre del 2013

gazpachuelo y gazpacho

tomàquet molt madur
1 ceba petita
molta orenga
sal, oli i vinagre



Si hi penses el prepares el dia abans.

Agafa un recipient alt que et permeti remenar els ingredients. Talla els tomàquets a trossos grossos, la ceba també i l'orenga que et sembli. Oli i vinagre. La sal no la posis fins l'endemà perquè a vegades ho enforteix  tot. Ho poses a la nevera.
L'endemà ho tritures tot en el mateix recipient i després ho coles. Pots rectificar de sal i de vinagre, d'oli  no. Pots posar-hi pebre si t'agrada. 
Abans de servir s'ha de posar a la nevera i si no està prou fred s'hi afegeixen glaçons. No queda malament servir-lo a taula amb els glaçons perquè si has triat tomàquets molt madurs et quedarà un gazpacho molt espès i el gel l'aigualirà una mica.
Agrada acompanyar-lo de trossets petits de pa que no siguin fregits. Hi ha bosses al súper que en diuen fets al forn. Són bons


IMPORTANT: No hi afegeixis oli després de triturar-ho perquè et sortiran  llunes



Pel gazpacho tradicional per 4 persones

1kg de tomàquets
200grs de pebrot 150grs de ceba
100grs de cogombre
1 all

Es bat i es cola. Per sobre una picada feta amb ceba, pebrot vermell, pebrot verd i crostons de pa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada