dijous, 19 de setembre del 2013

amanida per quedar-te amb el personal

creixems, fulles tendres d'espinacs, canonge, fulles de remolatxa, rúcula, i.....
escarola
tomàquets cor de bou
mongetes verdes
ou dur
ceba petita 
pebrot vermell escalivat
anxoves
salsa: oli, vinagre, sal, pebre i un gra d'all

És una amanida que podeu servir amb tots els ingredients barrejats amb la salsa i posats de forma artística en una sola bandeja o bé per separat si no coneixeu els gustos dels convidats. 
Us explico les combinacions:
1. totes les fulles que surten en primer lloc en una bandeja i barrejades
2. l'escarola sola. Podeu utilitzar enciam, etc. El que més us agradi
3. tallar els tomàquets a rodanxes i si teniu paciència pelar-los abans. Col·locar-los en cercle i al mig posar-hi les mongetes prèviament escaldades. Ho decoreu amb l'ou dur ratllat


4. SALSA

En un bol hi poseu el gra d'all tallat a trossets, la sal i el pebre. Amb una mà de morter ho aneu picant tot de manera que et quedi una pasta.
A la pasta i a poc a poc li aneu afegint el vinagre. Quan vegeu que la pasta s'ha diluït ja no n'hi poseu més.
Seguiu remenant i li poseu l'oli. Pareu quan us sembli.
Una bona estona abans de servir l'amanida, en el bol i sense triturar, hi poseu el pebrot, les anxoves i la ceba. Donaran més gust a la salsa i alhora aquests ingredients s'adobaran. Per servir la salsa ja els heu d'haver tret i posat en una bandeja a part. Rectifiqueu de sal, pebre, vinagre, oli, tot batent la salsa amb una forquilla.  

IMPORTANT: no amaniu si no sabeu si s'acabarà tota. Si ho voleu fer abans de servir ha de ser en l'últim moment perquè sino les fulles no queden cruixents.

Queda l'amanida "per quedar-se amb el personal" si per decorar utilitzeu flors. Segona parada de la Boqueria, entrant a mà esquerra. 


tomàquet, mongetes verdes, ou dur
escarola

    

 
             pebrot escalivat, ceba, anxoves               




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada