creixems, fulles tendres d'espinacs, canonge, fulles de remolatxa, rúcula, i.....
escarola
tomàquets cor de bou
mongetes verdes
ou dur
ceba petita
pebrot vermell escalivat
anxoves
salsa: oli, vinagre, sal, pebre i un gra d'all
Us explico les combinacions:
1. totes les fulles que surten en primer lloc en una bandeja i barrejades
2. l'escarola sola. Podeu utilitzar enciam, etc. El que més us agradi
3. tallar els tomàquets a rodanxes i si teniu paciència pelar-los abans. Col·locar-los en cercle i al mig posar-hi les mongetes prèviament escaldades. Ho decoreu amb l'ou dur ratllat
4. SALSA
En un bol hi poseu el gra d'all tallat a trossets, la sal i el pebre. Amb una mà de morter ho aneu picant tot de manera que et quedi una pasta.
A la pasta i a poc a poc li aneu afegint el vinagre. Quan vegeu que la pasta s'ha diluït ja no n'hi poseu més.
Seguiu remenant i li poseu l'oli. Pareu quan us sembli.
Una bona estona abans de servir l'amanida, en el bol i sense triturar, hi poseu el pebrot, les anxoves i la ceba. Donaran més gust a la salsa i alhora aquests ingredients s'adobaran. Per servir la salsa ja els heu d'haver tret i posat en una bandeja a part. Rectifiqueu de sal, pebre, vinagre, oli, tot batent la salsa amb una forquilla.
IMPORTANT: no amaniu si no sabeu si s'acabarà tota. Si ho voleu fer abans de servir ha de ser en l'últim moment perquè sino les fulles no queden cruixents.
Queda l'amanida "per quedar-se amb el personal" si per decorar utilitzeu flors. Segona parada de la Boqueria, entrant a mà esquerra.
tomàquet, mongetes verdes, ou dur |
escarola |
pebrot escalivat, ceba, anxoves |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada