divendres, 27 d’octubre del 2017

makis de coliflor i bròculi

4 persones

1 fulla d'alga nori

per "l'arròs"

bròculi i coliflor sense tija
uns quants anacards
2 cullerades d'oli d'oliva
1/2 alvocat
1 culleradeta de cúrcuma
sal i pebre negre

per l'interior

1 tira de pebrot vermell
1/4 de ceba tallada primeta
4 olives negres

Triturar tots els ingredients per "l'arròs" amb un robot, trituradora, etc.
Tallar els ingredients per l'interior en tires.
Posar una alga nori sobre una superfície plana i escampar "l'arròs"sense arribar els extrems de l'alga. Va bé utilitzar una pala de goma una mica mullada perquè no s'enganxi.
Al mig de l'alga posar-hi el pebrot, les olives i la ceba.
Anar cargolant tot de manera que quedi com un tubo. Deixar reposar una estona.
Tallar el tubo a trossets amb un ganivet humit. 

IMPORTANT

Al Condis tenen una safata on hi ha una mica de coliflor i de bròculi. Amb això n´hi ha prou per fer-ne 10 o 12 makis.
Millor preparar "l'arròs" el dia abans, tots els ingredients queden millor barrejats. 
Vigilar la sal perquè s'ha d'acompanyar amb salsa de soja. 
Els makis s'han de fer poca estona abns de menjar.
Si no es tallen bé esperar una mica més i acabar de fer-ho amb tisores. Les puntes acostumen a no quedar gairebé, però si es fan per casa és indiferent. Tot es menja.
No fer els talls massa gruixuts.
No és necessària l'alfombreta per cargolar. Si es té millor perquè es poden fer més apretats.





Mis recetas de cocina anticáncer: Dra. Odile Fernández




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada