dilluns, 2 de novembre del 2015

pastís d'albergínies (Elisabet)

4 albergínies mitjanes
1 ceba grossa pelada
500 gr tomàquet madur
alfàbrega fresca millor/ seca

INGREDIENTS PER A LA CREMA DE FORMATGE

150 gr de ricotta o mató
50 gr de parmesà ratllat
3 ous
150 cc de crema de llet

Es tallen les albergínies en llesques i es fregeixen amb oli a foc mitjà, sense sal, fins que siguin tendres i daurades. A part es fa un sofregit amb la ceba picada i el tomàquet ratllat/triturat.
La meitat de les llesques d'albergínies es col·loquen en una plàtera untada amb oli per gratinar i es cobreixen amb una capa de sofregit condimentat amb una mica de sal.
S'afegeixen les fulles tallades d'alfàbrega picades i a sobre la resta d'albergínies.
Es posa en un bol la ricotta amb el parmesà, els ous, la sal i el pebre i es baten tots els ingredients fins que formin una pasta compacta. S'hi afegeix la crema de llet, i es bat enèrgicament. Ha de tenir la consistència densa. Un cop preparada, s'aboca sobre les albergínies.
Les albergínies es posen uns 10 minuts al forn prèviament escalfat a 230º,  s'abaixa la temperatura a 190º i es deixen 25 minuts fins que es daurin.


IMPORTANT
Genial per Nadal i altres festes amb molta gent. És boníssim.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada