dilluns, 2 de novembre del 2015

arròs i vinagre per al sushi

per persona


150 grs d'arròs
aigua (sense sal ni oli)

Renteu l'arròs amb aigua natural o freda. Elimineu l'aigua i repetiu el procés 5 vegades. Així s'elimina el midó i l'arròs s'enganxa més quan està cuit.
Mesureu l'aigua per coure l'arròs. Cada tassa d'arròs equival a una tassa d'aigua (més una tassa i tres quarts).
Poseu l'aigua i l'aròs en una cassola i coeu-ho a foc lent, destapat, fins que s'evapori la capa d'aigua sobre la superfície de l'arròs.
Quan això passi, amb la superfície de l'arròs encara humida, abaixeu el foc al mínim i tapeu-ho. Coeu-ho durant 15 minuts més, rellotge en mà.
Al cap de 15 minuts, amb el foc encès, destapeu la casola i moveu l'arròs. Torneu-ho a tapar i continueu-ho coent durant 10 minuts. Apagueu el foc i llest.

VINAGRE

300 ml de vinagre 100% d'arròs
3 cullerades soperes de sucre blanc
1 cullerada sopera de sal

Barregeu tots els ingredients fins a dissoldre esl sucre i la sal. Després amaniu l'arròs fins a trobar el punta al gust.



font: diari Ara. 2/11/15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada