dilluns, 2 de novembre del 2015

pastís de formatge i pernil (Elisabet)

400 grs de pernil cuit tallat fi
9 talls de crema de formatge gruyère
9 llesques de pa anglès sense crosta
2 ous
250 cc de llet
sal, pebre mòlt i nou moscada
1 pot petit de pinya natural
75 gr de sucre
unes gotes de llimona

S'unta amb oli un motlle de cake de 25x10 cm, aproximadament i es folra amb tallades fines de pernil.
Es fa una barreja amb els ous batuts i la llet condimentats amb poca sal, pebre mòlt i nou moscada.
Es col·loquen dins del motlle tres llesques de pa  i es reguen amb la barreja preparada dels ous i la llet; al damunt es posen tres talls de formatge i una capa de pernil.
Es repeteix el mateix dues vegades més i s'acaba amb pa anglès remullat amb la barreja dels ous i de la llet. Si sobra barreja, es pot acabar de tirar pel damunt.
Es posa al forn regular uns 25 minuts.
A part, es posa sucre en un cassó amb unes gotesde suc de llimona i una cullerada d'aigua i es deixa que agafi color.
S'escorren les rodanxes de pinya i s'eixuguen.
Es desemmotlla el pastís en una plàtera i tot al voltant s'ho col·loquen les rodanxes de pinya partides per la meitat. Amb el sucre cremat es fan uns regalims en el pastís i també a les mitges rodanxes de pinya.
Si es vol, per donar una mica més de color s'hi poden posar unes cireres confitades.
Aquest pastís s'ha de menjar calent.

IMPORTANT
Molt bé per Nadal i altres festes amb molta gent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada