dimecres, 25 de desembre del 2013

pollastre de Nadal i de Cap d'Any

                                1 pollatre gros/capó/poularda.....
  llard/oli
     4 o 5 llimones
sal i pebre
prunes, pinyons, orellanes (opcional)

Escalfar el forn a dalt i a baix.
Netejar bé el pollastre perquè a vegades tenen plomes. Posar-li molta sal i pebre tant per dins com per fora.
Posar-lo en una cassola de fang ben untat amb llard.
Exprémer 4 o 5 llimones, segons el suc, i posar-lo per sobre el pollastre. La pell que queda de la llimona després d'escórrer-la, dues meitats, es posen dins del pollastre perquè agafi bon gust.
Tot junt es posa dins el forn.
S'ha d'anar vigilant i girar-lo un mínim de dos cops perquè es rosteixi la pell. Tapar-lo si  es crema la pell. S'ha de calcular un mínim de dues hores.
S'acompanya de: prunes, pinyons i orellanes calents, amb xerès, oli, llard, etc. Es poden servir a part o bé dins la mateixa safata del pollastre. Si és així s'han d'escalfar juntament amb el pollastre.

IMPORTANT: no us quedeu mai un pollastre petit perquè tot són ossos. Procureu que sigui de més de 2 kg. Si només sou dos feu que les petxugues us les tallin a filets i els quarts de les cuixes que els obrin per fer a la planxa i la carcanada per sopa. D'aquesta manera tindreu dos segons plats i un primer, tot d'un sol pollastre.
Es pot fer amb oli però és més gustós fet amb llard.
De llard en venen a les mateixes polleries.
Ha de quedar una mica més torrat que el de la foto.



BONES FESTES!!!!!!!!!  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada