dimarts, 24 de maig del 2016

hummus de llenties amb pastanagues i rovellons

100 grs de llenties
6 rovellons
4-5 pastanagues petites senceres
2 alls
2 fulles de llorer
comí
sèsam
oli d'oliva, pebre, sal

Esbandiu les llenties sota el raig d'aigua de l'aixeta i escorreu-les amb un colador.

En una olla amb aigua, poseu-hi una mica de sal i fules de llorer i coeu les llenties a foc mitjà durant 30' fins que el gra sigui tou. Mentrestant, peleu les pastanagues i renteu i trossegeu els bolets. Escaldeu les pastanagues amb aigua bullent entre 2-4 minuts. han de quedar ben toves. Escorreu-les i reserveu-les.

Seguidament, salteu els rovellons en una paella amb unes gotes d'oli. Gairebé al final de la cocció, saleu-los. Reserveu-los calents i regueu-los amb un filet d'oli quan els serviu.

Passats els 30' de cocció coleu les llenties i passeu-les al vas de la batedora. Incorporeu-hi un bri de sal, de pebre, de comí i l'all a trossos i bateu-ho una mica. Després, hi afegiu un bon raig d'oli i continueu batent-ho tot fins a aconseguir una massa homogènia.

Per acabar, passeu l'hummus a un bol petit. Empolseu-lo amb una mica de sèsam i un rajolí d'oli i serviu-lo en un plat amb les pastanagues i els bolets com a guarnició.




 IMPORTANT

A la fotografia hi teniu diferents acompanyaments.
Podeu utilitzar llenties de pot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada