dimarts, 20 d’octubre del 2015

amanida de ceps, poma i castanyes


4 persones

300 gr. de mesclum 
2 cullerades d’herbes tallades (julivert, porradell, cerfull) 
1 poma reineta 
300 gr. de ceps 
100 gr. de nous 
16 castanyes cuites a la graella o en almívar 
unes gotes d’aiguardent de pera 
5 cl d’oli de cacauet 
el suc d’una llimona 
30 gr. de mantega 
6 cullerades de vinagreta de pols de ceps 
sal i pebre

1. Netegem el mesclum, pelem i buidem la poma, la tallem a daus petits i la mullem amb unes gotes de llimona.

2. En un bol barregem les amanides, les herbes, els daus de la poma i les nous.

3. En una paella posem l’oli,  afegim les làmines dels ceps i després les castanyes. Fem que prenguin color i salpebrem.

4. Afegim l’aiguardent de pera, flamegem i afegim la mantega. Amanim l’amanida amb la vinagreta de pols de ceps. (proporció 4 c/s d'oli d'oliva DO per 1 c/s de vinagre)

c/c = cullera de cafè

c/p = cullera de postres

c/s = cullera de sopa


Posem l’amanida i, per sobre, els ceps i les castanyes


IMPORTANT

Mesclum vol dir barreja d'enciams, escaroles, etc.
Si no teniu ceps ho provaria amb un altre tipus de bolets.
Suposo que es pot fer igual si falten alguns ingredients.
Porradell = cibulet
Cerfull = perifollo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada