diumenge, 27 d’abril del 2014

mongetes del ganxet amb cloïses

1/2 kg de mongetes del ganxet
1/2 kg de cloïses
3 grans d'all
aigua 
sal i pebre
julivert

El dia abans s'han de posar les mongetes en remull.
Es bullen les mongetes.
En una cassola de fang amb una mica d'oli se sofregeig la picada d'all i julivert . S'hi afegeixen les mongetes amb una mica de caldo seu. S'hi posen les cloïses i quan ja s'hagin obert es tanca el foc i ja es pot servir.

IMPORTANT: aquestes mongetes són molt bones. 
No sé quanta estona han de bullir. Si feu aquest plat s'ha de preguntar a qui vengui el llegum. De totes maneres he trobat això:

 En primer lloc, remullem les mongetes. Hem de posar-hi quatre vegades el seu volum d'aigua per remullar-les. Durant l'estiu, les mongetes del ganxet han d'estar en remull durant 9 hores. A l'hivern, les hi tindrem 12 hores, i hi posarem la primera aigua de remull calenta.

2. Canviem l'aigua de les mongetes. L'aigua on han estat en remull no és bona. Les colem.

3. Posem en una olla al foc aigua freda i hi aboquem les mongetes.

4. Hi afegim força sal i les fem arrencar el bull a foc molt lent. Si ho fem així, garantirem que la pellofa no se separi de la mongeta.

 

UNA ALTRA RECEPTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada